Ο ένας έρχεται-Οι δύο καθυστερούν

Ο ένας έρχεται-Οι δύο καθυστερούν

Εκτός ελληνικών συνόρων διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ., Άγγελος Φιλιππίδης, που βρίσκεται στις φυλακές Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης, έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να επισπεύσει την έκδοση του στην Ελλάδα.

Μάλιστα, χθες, ο συνήγορος του πραγματοποίησε ταξίδι-«αστραπή» στην Κωσταντινούπολη προκειμένου να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες έκδοσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. συναντήθηκε και με την δικηγόρο του από την Τουρκία προκειμένου να παραδώσει όλα τα στοιχεία που θα προσκομιστούν στο τουρκικό δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για την έκδοση του στην Ελλάδα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία συζήτησης στο τουρκικό δικαστήριο και η τουρκική δικαιοσύνη φέρεται να αναμένεται το μεταφρασμένο κείμενο του κατηγορητηρίου από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να αποφασίσει για την έκδοση.

Την ίδια στιγμή το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα βρίσκονται από χθες στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας. Και οι δύο παρουσιάστηκαν στο βρετανικό δικαστήριο που όρισε δικάσιμο για τις 3 Φεβρουαρίου προκειμένου να αποφασίσει εάν τελικά το ζεύγος θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα μετά από το αίτημα των ελληνικών αρχών.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει το Τ.Τ., κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απιστία που αποδίδεται σε στελέχη της τράπεζας και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το βρετανικό δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Τ.Τ. μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι και επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 50.000 λιρών για τον καθένα και εμφάνιση τρεις φορές στο αστυνομικό τμήμα Κίνγκστον του Λονδίνου. Επιπλέον το ζεύγος οφείλει να έχει ανοιχτά τα τηλέφωνα του ολόκληρη την ημέρα προκειμένου οι βρετανικές αρχές να είναι σε θέση να τους καλέσουν.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ζεύγους κ. Γεώργιος Στ. Καψής σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι «οι τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι «σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται».

«Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά» κατέληξε ο Γ.Στ.Καψής.

Παράλληλα οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα προχωρούν σε δημεύσεις ακινήτων επί ελληνικού εδάφους και ζητούν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακίνητα που διαθέτει το ζευγάρι στην Ελλάδα τίθενται υπό καθεστώς δέσμευσης. Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την διαβίβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη στοιχείων λογαριασμών που διατηρούν οι δύο σύζυγοι σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία.

Υπό δέσμευση τίθενται συγκεκριμένα μία πετρόχτιστη βίλα στην Πεντέλη, ένας πύργος στη Μάνη και ένα εξοχικό στην Ευρυτανία.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ