Έκθεση: Τα μνημόνια έφεραν φτώχεια και ανεργία

Έκθεση: Τα μνημόνια έφεραν φτώχεια και ανεργία

Έκθεση –σοκ για τις επιπτώσεις σε αγορά εργασία και κοινωνία στις χώρες που βρίσκονται υπό επιτήρηση, διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο.

Οι περικοπές στην Υγεία και τις συντάξεις που επιβλήθηκαν μέσω των μνημονίων στην Ελλάδα και σε άλλες μνημονιακές χώρες παραβιάζουν τη Συνθήκη της Ε.Ε όσο και τον κοινωνικό χάρτη του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, επισημαίνει σχέδιο γνωμοδότησης της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο της διερεύνησης του ρόλου της τρόικας στις τέσσερις μνημονιακές χώρες.

Σύμφωνα με τη  γνωμοδότηση του Ισπανού εισηγητή της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αλεχάνδρο Θέρκας, που θα ενσωματωθεί στο πόρισμα της διερευνητικής επιτροπής, μέσα σε μία τετραετία στις μνημονιακές χώρες χάθηκαν 2 εκατ. θέσεις εργασίας, ενώ η κατάσταση σχετικά με την ανεργία τω νέων χαρακτηρίζεται «απελπιστική».

Το σχέδιο γνωμοδότησης που αναλύει τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, στην ανεργία, στη φτώχεια στις μνημονίακες χώρες ζητεί να γίνει μια λεπτομερής καταγραφή από την Κομισιόν της ζημιάς που έχει προκληθεί στα συστήματα κοινωνικής προστασίας, να επιδιωχθεί η αποκατάσταση με τη συνδρομή και κοινοτικών πόρων και να καταργηθούν σταδιακά, όλα τα έκτακτα μέτρα.

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ