Δεύτερη δόση στο σκάνδαλο του Τ.Τ.-Νέες ποινικές διώξεις

Δεύτερη δόση στο σκάνδαλο του Τ.Τ.-Νέες ποινικές διώξεις

Νέα εντάλματα σύλληψης, νέες ποινικές διώξεις και νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να συμπληρώσουν το παζλ του μεγάλου σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, με δάνεια που δόθηκαν σε «ημέτερους» με χαρακτηριστικούς όρους και επισφαλείς συμβάσεις και άνοιξαν «τρύπα» στην τράπεζα που φτάνει τα 524 εκατ. ευρώ!

Η υπόθεση του Τ.Τ. για την οποία ασκήθηκαν πρόσφατα ποινικές διώξεις από την εισαγγελία Διαφθοράς για πέντε κακουργήματα, σε βάρος συνολικά 30 προσώπων, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς καλύπτει ποινικά τρεις μόνο (όμιλος Γριβέα, Alapis και όμιλος ΔΕΜΚΟ), από τις συνολικά δεκαεπτά περιπτώσεις ύποπτων δανειοδοτήσεων.

Δεκατέσσερις ακόμη περιπτώσεις δανειοδοτήσεων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών και με παραγγελία του προέδρου της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα) αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, αναμένεται να γίνουν φύλλο και φτερό, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από αυτές συνιστούν ποινικά αδικήματα.

Ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει και πόσο ενδέχεται να ανοίξει ο κύκλος των κατηγορουμένων, είναι το γεγονός ότι, οι τρεις περιπτώσεις δανείων, για τις οποίες καταλογίζονται ευθύνες στις διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το 2006 έως το 2012 και πρωτίστως στον πρώην διοικητή του Άγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σε επιχειρηματίες, που εμπλέκονται στην υπόθεση, αφορά μέρος της συνολικής ζημιάς της περιουσίας της Τράπεζας, που από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 346.904.467 ευρώ.

 

 

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ