«Βροχή» τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια

 «Βροχή» τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια

 

Κατασχέσεις καταθέσεων σε χρόνο ρεκόρ έχουν υποστεί τον τελευταίο μήνα περισσότεροι από 200 φορολογούμενοι στην Ηλιούπολη, την Κηφισιά , το κέντρο της Αθήνας αλλά και ανώνυμες εταιρείες με έδρα τον Πειραιά.

Οι Δ.Ο.Υ Ηλιούπολης, Κηφισιάς, ΦΑΕ Πειραιά και Α΄Αθηνών που μετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του e-κατασχετηρίου έχουν εκδώσει μέσα σε τρεις βδομάδες από την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου, περισσότερα από 200 ηλεκτρονικά κατασχετήρια.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η πλήρης εφαρμογή του μέτρου από όλες τις Δ.Ο.Υ και τα τελωνεία αναμένεται το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου.

Για τη διεκπεραίωση των εντολών ηλεκτρονικής κατάσχεσης έχουν δημιουργηθεί δύο κόμβοι. Ένας στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (κόμβος ΥΟ), μέσω του οποίου οι ελεγκτικές υπηρεσίες υποβάλλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα κατάσχεσης και ένας στην εταιρεία «Τειρεσίας Α.Ε» η οποία διαβιβάζει τα αιτήματα σε όλες τις τράπεζες.

Η αρμόδια υπηρεσία φορολογικής διοίκησης υποβάλλει μέσω του κόμβου της ΓΓΠΣ κατασχετήριο αίτημα ηλεκτρονικά μέσω μηνυμάτων, προς τον κόμβο της εταιρείας Τειρεσίας, ο οποίος το παραλαμβάνει και το προωθεί αυτόματα, και χωρίς καμία επεξεργασία προς το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο απευθύνεται.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, αν η τράπεζα βρει λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη έχει υποχρέωση να τα αποδώσει στο Δημόσιο μέσα σε 10 ημέρες.

 

Πηγή:euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ