ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: “Πρώτη φορά από το 2001 είμαστε πάνω από τους στόχους”

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: “Πρώτη φορά από το 2001 είμαστε πάνω από τους στόχους”

«Αλεξικέραυνο» χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Γιάννης Στουρνάρας, σε ότι αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν προς το πρόσωπο του, ξεκαθαρίζοντας πως η κριτική δεν στρέφεται προς αυτόν και πρόσθεσε πως η σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι «άριστη». Σε ότι αφορά το θέμα της υπερφορολόγησης, ο κ. Στουρνάρας, υπογράμμισε ότι το 2014 ο φόρος ακινήτων θα είναι ελαφρύτερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ χαρακτηριστικά είπε πως «έχουν επιτευχθεί το 80% των στόχων».

Ο «τσάρος» της οικονομίας διευκρίνισε πως τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν υπάρξει εναλλακτικές λύσεις από την αντιπολίτευση και τα μέτρα που παίρνουν είναι η μόνη λύση για να οδηγηθούμε στη έξοδο από την κρίση, καθώς το δημόσιο πρέπει να έχει έσοδα. «Δεν είμαστε Νορβηγία να έχουμε έσοδα από το πετρέλαιο». Την ίδια στιγμή, ο υπουργός στάθηκε στο γεγονός πως για πρώτη φορά από το 2001, η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και βρίσκεται πάνω από τους στόχους. Στην συνέχεια πρόσθεσε πως η κυβέρνηση Σαμαρά , σκοπεύει να ελαφρύνει τις εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης το 2014.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στην τρόικα, είπε πως θα επισκεφτεί την χώρα μας τις επόμενες ημέρες και εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα δεχτεί να μην γίνουν ομαδικές απολύσεις στο δημόσιο».

Για το θέμα των τελευταίων ημερών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, επισήμανε πως η Σακελλαρίου δεν ανήκε στο Συμβούλιο που έπαιρνε αποφάσεις στο Ταμιευτήριο και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε στην Δικαιοσύνη  αλλά ούτε και στην κυβέρνηση της Ελλάδας.   

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο νομοσχεδίου για ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εφόσον αυτό χρειάζεται.

 

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ