Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για το Τ.Τ.

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για το Τ.Τ.

Ανοίγει σήμερα το πρωί η αυλαία των απολογιών για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με τον πρώην υπάλληλο της τράπεζας, Μάριο Βαρότση.

Την Τρίτη ακολουθεί ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος. Την Τετάρτη η σκυτάλη περνάει στον έτερο πρώην υπάλληλο του Τ.Τ., Χαράλαμπο Γιαγκούδη.

Ασύλληπτοι παραμένουν ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα από τον ανακριτή.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα που συμπληρώνουν τον κατάλογο των κατηγορουμένων, λόγω του διαφορετικού ρόλου που φέρονται να έχουν διαδραματίσει στην υπόθεση και της διαφορετικής βαρύτητας που είχαν οι επιλογές τους, όπως ανέφεραν «ΤΑ ΝΕΑ», επελέγη η αποστολή κλήσης σε απολογία.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Εν αναμονή της έκδοσης του Αγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, τα δικαστικά έγγραφα από την Αθήνα περιμένουν οι τουρκικές αρχές, προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση του Αγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κρατείται από το Σάββατο στις Φυλακές Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης. Είχε συλληφθεί το βράδυ της Παρασκευής σε ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος για την υπόθεση του Τ.Τ.

Ο κ. Φιλιππίδης, με βάση το εισαγγελικό πόρισμα κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, απάτη σε βαθμό κακουργήματος και συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με το πόρισμα της κ. Πόπης Παπανδρέου, τα δάνεια που δόθηκαν, όταν ήταν στο τιμόνι της τράπεζας, σε εταιρίες και επιχειρηματίες όχι μόνο δεν είχαν τις απαραίτητες εγγυήσεις, αλλά ζημίωσαν το τραπεζικό ίδρυμα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ