ΕΣΕΕ: Ευκαιρία η Ελληνική Προεδρία

ΕΣΕΕ: Ευκαιρία η Ελληνική Προεδρία

Ευκαιρία για τη χώρα μας να διαψεύσει όλες τις εύκολες προβλέψεις για κατάρρευση και να επιβεβαιώσει τη θέση της ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες, αποτελεί η ανάληψη της ελληνικής Προεδρίας, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

«Μπορεί η 5η ελληνική Προεδρία να μην έχει την αίγλη των προηγούμενων, να είναι περιορισμένη ως προς τον προϋπολογισμό της αλλά, με την κατάλληλη διαχείριση, μπορούν να προκύψουν τόσο ευρωπαϊκά όσο και εθνικά κέρδη. Όσον αφορά στη χώρα μας τα κέρδη μπορούν να είναι τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά για έναν λαό που τέσσερα χρόνια τώρα καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ και καταλήγει: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση η Ελλάδα να έχει την τύχη της κυπριακής Προεδρίας που όλοι περίμεναν να ολοκληρωθεί για να την “κουρέψουν”».

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, στις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική Προεδρία για τους επόμενους έξι μήνες περιλαμβάνονται η έναρξη του πολυετούς χρηματοδοτικού πλαισίου 2014-2020, το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και των συνόρων, η διατήρηση μιας ισχυρής Ευρωζώνης, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, η προώθηση του λεγόμενου “Ευρωπαϊκού Εξαμήνου”, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, η προώθηση της συμφωνίας της ΕΕ με τις ΗΠΑ καθώς και η αύξηση των υπερατλαντικών εμπορευματικών συναλλαγών χωρίς εμπόδια και η δυναμική των θαλάσσιων δραστηριοτήτων και της “γαλάζιας ανάπτυξης”.

Πρόκληση, επίσης αποτελεί η στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η πρόσκληση του πρωθυπουργού να συμμετάσχει στη συνεδρία του Κολλεγίου των Επιτρόπων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, αποδεικνύει την πολιτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, η ελληνική Προεδρεία έχει να αντιμετωπίσει και τις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου που θα έχουν ως σύνθημα “Δράσε, Αντίδρασε, Επηρέασε”. Το σύνθημα αυτό είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο και στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ δηλώνει ότι προτίθεται να διεκδικήσει την ενισχυμένη εκπροσώπηση των ΜμΕ της αγοράς σε όλα τα ευρωψηφοδέλτια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ