Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από την κρίση

Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από την κρίση

Την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από τη κρίση» εξέφρασε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ, προσθέτοντας ότι «μέσα στο 2013 έκανε αποφασιστικά βήματα προς το δρόμο της ανάκαμψης».

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του κατά τη διάρκεια του 15ου ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου που διοργάνωσε η Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε ότι «επιτεύχθηκε ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, οι τράπεζες ενοποιήθηκαν και επανακεφαλαιοποιήθηκαν και οι καταναλωτικές τιμές μειώνονται», και τόνισε ότι «χάρη στις θυσίες των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από τη κρίση. Η Επιτροπή και άλλες προβλέψεις τοποθετούν το 2014 ως τη χρονιά που η οικονομική ανάπτυξη επιστρέφει στη χώρα. Επενδύσεις και εξαγωγές αναδεικνύονται ως οι κινητήριες δυνάμεις αυτής της ανάπτυξης».

Καταλήγοντας, ο κ. Ράιχενμπαχ επισήμανε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και αμοιβαία κεφάλαια έρχονται να προσθέσουν στη γενικότερη αίσθηση μιας χώρας που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής ανάκαμψης» και ότι «αξιοσημείωτη πρόοδος έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, λ.χ. με την καλύτερη χρήση των επιχορηγήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον περιορισμό των κανονισμών και των εμποδίων, ο οποίος υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ