ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Δεν έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα

ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Δεν έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα

Για το θέμα των πλειστηριασμών μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει έρθει ακόμα σε συμφωνία με την τρόικα για το θέμα των πλειστηριασμών, αλλά πιστεύει πως οι τροϊκανοί δεν θα διαφωνήσουν ρητώς. 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως 10% του ετήσιου εισοδήματος θα είναι η ελάχιστη δόση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως όσοι έχουν οφειλές προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα ενταχθούν πιθανότατα κανονικά στη ρύθμιση.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για την προστασία της α΄κατοικίας, ανέφερε ότι εφαρμόζονται σωρευτικά, δηλαδή πρέπει να ισχύουν και τα τρία.

Τα κριτήρια αυτά είναι τα εξής:

1. Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

2. Το καθαρό οικογενειακό εισόδημα (χωρίς τις κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης) πρέπει να είναι μέχρι 35.000 ευρώ.

3. Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας πρέπει να είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην καθημερινή και τεράστια όπως είπε προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ