Ο Σόιμπλε παραμένει υπουργός και “με τη βούλα”

 

Υπουργός Οικονομικών και στη νέα κυβέρνηση θα είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανακοινώθηκε από τα χείλη της Άνγκελα Μέρκελ. Το ίδιο ισχύει και για την υπουργό Παιδείας και Έρευνας Γιοχάνα Βάνκα.

Συνολικά, πέντε υπουργεία και το υπουργείο της Καγκελαρίας θα στελεχώσουν μέλη των Χριστιανοδημοκρατών.

Η μέχρι τώρα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα γίνει η πρώτη γυναίκα υπουργός ‘Αμυνας της Γερμανίας, ενώ ο νυν υπουργός ‘Αμυνας Τόμας Ντε Μεζιέρ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Γενικός Γραμματέας της CDU Χέρμαν Γκρέχε θα γίνει υπουργός Υγείας και ο μέχρι τώρα υπουργός Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάιερ θα αναλάβει το υπουργείο της Καγκελαρίας. Την θέση του κ. Γκρέχε στο κόμμα θα αναλάβει ο Πέτερ Τάουμπερ.

Στα δύο υφυπουργεία που υπάγονται στην Καγκελαρία τοποθετούνται η Μόνικα Γκρούτερς, με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό και τα ΜΜΕ, ενώ υφυπουργός Εξωτερικών θα γίνει η Μαρία Μπέμερ.

Ο μέχρι τώρα κοινοβουλευτικός υφυπουργός Εργασίας και υπεύθυνος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός υφυπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, το SPD αναμένεται να τοποθετήσει το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ ‘Ασμουσεν ως υφυπουργό στο υπουργείο Εργασίας. Ο ίδιος ο κ. ‘Ασμουσεν επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για την απόφασή του να εγκαταλείψει την ΕΚΤ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ