Διευρύνεται το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Διευρύνεται το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ 

«Κανένα σπίτι φτωχής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα» είναι ο στόχος της κυβέρνησης υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ και εκφράζει αισιοδοξία για θετική κατάληξη των συζητήσεων με την Gazprom.

Η ΔΕΗ έως σήμερα, έχει επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πάνω από 4.000 νοικοκυριά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους, αναφέρει ο κ. Μανιάτης και υπογραμμίζει πως οι εκτιμήσεις μιλούν για έναν τελικό αριθμό μερικών χιλιάδων οικογενειών, που θα προστεθούν στις 470.000 του σημερινού Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Η κυβέρνηση μελετά σειρά παρεμβάσεων, που θα συμβάλουν στην ισορροπία του ενεργειακού συστήματος και στη μείωση του κόστους αυτού, τόσο στην αγορά ηλεκτρισμού, όσο και στην αγορά αερίου, υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος, επισημαίονοντας πως το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Gazprom θα δώσει ικανοποιητικές τιμές για το φυσικό αέριο στην ελληνική αγορά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ