Στουρνάρας:Ο φόρος ακινήτων είναι δίκαιος

Στουρνάρας:Ο λιγότερο επιβλαβής ο φόρος ακινήτων

 

Στον συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό για έξοδο από την κρίση και για την καθιέρωση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος ενέταξε τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι φορολογία ακινήτων υπάρχει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και μάλιστα, ο συγκεκριμένος φόρος θεωρείται ως “ο λιγότερο επιβλαβής για την ανάπτυξη” σε σχέση με τους υπόλοιπους. Όπως είπε, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, παραμένει ελαφρώς χαμηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο (1,6% έναντι 1,8%) και αισθητά χαμηλότερος σε σχέση με την ΕΕ των «27» (2,1%).

Ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε επίσης, πως τα προϋπολογιζόμενα στο νομοσχέδιο 2,65 δισ έσοδα από τη φορολογία ακινήτων περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του Κράτους και έχουν ήδη υπερψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους βουλευτές των “υπεύθυνων” όπως σημείωσε, “πολιτικών δυνάμεων” για τη στήριξη που παρέχουν στην κυβερνητική πολιτική και επισήμανε ότι  το 2014 “η κυβέρνηση θα διαψεύσει τους καταστροφολόγους”. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ