Washington Post: Oι Έλληνες ψάχνουν δουλειά στη Γερμανία

Washington Post: Oι Έλληνες ψάχνουν δουλειά στη Γερμανία

«Η Ελλάδα έναν μήνα μακριά από τους βασικούς στόχους διάσωσης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Washington Post, στο οποίο περιγράφεται το σημείο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στο σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας με αποτέλεσμα νέοι άνθρωποι να αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να μην επιβληθούν οριζόντιες περικοπές, αλλά σχεδιάζει να επεκτείνει τους φόρους ακινήτων το επόμενο έτος και να μειώσει τα όρια του φόρου εισοδήματος», γράφει η εφημερίδα.

«Οι δραστικές περικοπές των δαπανών που επιβάλλονται εδώ και έξι χρόνια ύφεσης έχουν οδηγήσει σε μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας Σεπτεμβρίου να προσεγγίζει το 27,4 %», συνεχίζει, σχολιάζοντας πως «αυτό ωθεί έναν αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων στο να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό».

«Στη Θεσσαλονίκη, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, δεκάδες γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη παρακολούθησαν μια εκδήλωση της Ε.Ε. με στόχο την παροχή βοήθειας για εργασία στη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» γράφει η Washington Post.

«Έχω αρχίσει να μαθαίνω γερμανικά, γιατί μου είπαν ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον τομέα μου εκεί», είπε στην εφημερίδα ο 33χρονος Σπύρος Γρηγοριάδης που εργάζεται ως νοσοκόμος του οποίου η οκτάμηνη σύμβαση εργασίας τελειώνει σύντομα.

«Οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί εδώ… Περίπου 700 ευρώ το μήνα, ενώ στη Γερμανία μπορεί κανείς να κάνετε την ίδια δουλειά με 1.800 ευρώ. Και αν μείνω στην Ελλάδα, δεν έχω καμία ελπίδα να βρω δουλειά» συμπλήρωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ