ΔΝΤ: Δεν αναφερθήκαμε στην Ελλάδα…

ΔΝΤ: Δεν αναφερθήκαμε στην Ελλάδα…

Διευκρινίσεις για την αναφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ότι θα υπάρξει συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους το καλοκαίρι του 2014, δίνει το ΔΝΤ.

Σε διευκρινιστικό σημείωμα της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Άντζελα Γκαβίρια, σημειώνεται ότι η εν λόγω αναφορά δεν ήταν απάντηση σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά σε μια γενική ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της συνολικής αναλυτικής εργασίας του Ταμείου για το ζήτημα των αναδιαρθρώσεων χρέους από «εμπειρίες σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Ράις μίλησε χθες για την ανάγκη να επιτευχθεί «τραπεζική ενοποίηση» της Ευρωζώνης με ένα «ισχυρό κεντρικό μηχανισμό», εξασφαλίζοντας την «ταχεία εξυγίανση των τραπεζών».

Επίσης, επισήμανε ότι τον Μάιο του 2013 το ΔΝΤ συνέταξε έκθεση για το θέμα των αναδιαρθρώσεων χρέους, υπογραμμίζοντας ότι διαπιστώθηκε πως σε αρκετές περιπτώσεις οι αναδιαρθρώσεις χρέους ήταν ανεπαρκείς και έγιναν αργά και ότι θα πρέπει να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων πτυχών του θέματος.

Ο κ. Ράις είπε ότι αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο, το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, το νωρίτερο.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ