ΒΙΝΤΕΟ-Η ομιλία Βρούτση για το ασφαλιστικό

ΒΙΝΤΕΟ-Βρούτσης: Οι επόμενες γενιές θα πάρουν εφάπαξ

«Φέρνουμε μία πραγματική μεταρρύθμιση, μέσα από την οποία θα ανατροφοδοτείται το σύστημα και θα διασφαλίζεται ότι δεν ξαναγεννιούνται ελλείμματα και ότι οι επόμενες γενιές θα πάρουν εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «17 μήνες που έχω την ευθύνη του υπουργείου Εργασίας, προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου να δουλεύουμε σε μία και μόνο κατεύθυνση, στο να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί» και συμπλήρωσε: «Και αυτή τη δουλειά να την κάνουμε με ένα τρόπο που λέγεται “αθόρυβος”».

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα από τη δημιουργία του, μέχρι σήμερα, δεν στήθηκε πάνω σε υγιείς ασφαλιστικές βάσεις».

«Δέχομαι την κριτική για το παρελθόν και δεν  μπορώ να την αντικρούσω γιατί η ευθύνη είναι συνολική, όχι μόνο του πολιτικού συστήματος, αλλά γενικότερα. Όχι μόνο των κομμάτων που κυβέρνησαν αλλά και του συνόλου του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που πάντα στην προσπάθειά τους να είναι ευχάριστοι, πίεζαν σε κατευθύνσεις οι οποίες δεν ήταν ούτε δίκαιες, ούτε ωφελούσαν συνολικά το ασφαλιστικό σύστημα και το μέλλον του», επεσήμανε ο Γιάννη Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «κλείνει μία τεράστια τρύπα ασφαλιστικής διαρροής και εξορθολογίζει αυτονόητα πράγματα».

«Μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο ερχόμαστε να διαμορφώσουμε ένα σταθερό περιβάλλον. Δηλαδή, δεν θίγουμε συντάξεις και προσπαθούμε με εξορθολογισμό και δικαιοσύνη να το κάνουμε πιο αποτελεσματικό και το κυριότερο, να το νοικοκυρέψουμε», ανέφερε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ