Γερμανικό πρακτορείο: Απελπιστική η κατάσταση της Ελλάδας

Γερμανικό πρακτορείο: Απελπιστική η κατάσταση της Ελλάδας

 

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική», αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) για την Ελλάδα, αναφερόμενο στην ανεργία και στον αποπληθωρισμό, με αφορμή τον βραχυπρόθ��σμο δανεισμό της Αθήνας.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του dpa, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η Ελλάδα δανείστηκε βραχυπρόθεσμα 1,6 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,15%, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη φορά, «προκειμένου να μπαλώσει τρύπες στον προϋπολογισμό της».

Το Πρακτορείο επισημαίνει ακόμη ότι η τρόικα των ελεγκτών θα συνεχίσει την αποστολή της στην Αθήνα από την Τετάρτη και ότι η έκθεσή της αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο. Τονίζεται δε ότι η τρόικα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως ούτε για τον ήδη ψηφισθέντα από το κοινοβούλιο προϋπολογισμό του 2014, ούτε και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και απαιτεί -μεταξύ άλλων- περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και στην εξοπλιστική βιομηχανία.

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική», αναφέρει το dpa: «Η Ελλάδα μάχεται ενάντια σε ανεργία που βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον παραλυτικό αποπληθωρισμό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ», καταλήγει το τηλεγράφημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ