ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Θα προστατεύσουμε τον δανειολήπτη

ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Θα προστατεύσουμε τον δανειολήπτη

«Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τον δανειολήπτη καλής πίστεως, όχι αυτόν που μπορεί να πληρώσει και δεν πληρώνει», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 για τους πλειστηριασμούς.

Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι η κρίση που ζούμε, είναι άνευ προηγουμένου. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Οι άνθρωποι που είναι σε οικονομική αδυναμία, μπορούν σήμερα και θα μπορούν και στο μέλλον να πηγαίνουν στα δικαστήρια και, αποδεικνύοντας την οικονομική τους αδυναμία, να σώζουν την πρώτη κατοικία. Έχουμε 80.000 προσφυγές συμπολιτών μας, όσον αφορά τη συγκεκριμένη ρύθμιση».

Διευκρίνισε ακόμη ότι η συζήτηση με την τρόικα εδώ και έναν μήνα είναι για το επόμενο στρώμα προστασίας, «αυτό που θα μπορούσε κανείς να πει ότι αφορά περισσότερο τα μεσαία νοικοκυριά που έχει να κάνει με το εξωδικαστικό σύστημα προστασίας».

Όπως είπε, θα πρέπει να βρεθούν κάποιοι κανόνες με μόνιμο χαρακτήρα, που θα λαμβάνουν υπόψη τους την κρίση.

Όσον αφορά στην ακρίβεια, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε: «Δεν μπορώ να λέω τη μισή εικόνα και να λέω το σωστό πράγματι ότι έχει πέσει η αγοραστική δύναμη και να μην σημειώνω τι ακριβώς έχει γίνει στις τιμές. Το 2011, οι τιμές στην Ελλάδα, σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν στο 95%, το 2012, ήταν στο 90% και φέτος, θα πάνε στο 85%».

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Θα θεσμοθετήσουμε δημοπρατήρια για τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα».

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι την επόμενη χρονιά θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ