Συμφωνία από το λουκέτο στα ΕΑΣ

Συμφωνία από το λουκέτο στα ΕΑΣ

Το «λουκέτο» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τη διατήρηση μόνο ενός εργοστασίου θα συζητηθεί -μεταξύ άλλων- σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Η επιλογή του μοντέλου αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, από όπου εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν περίπου 700 εργαζόμενοι, φέρνει πιο κοντά τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας όσον αφορά τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ, εν όψει του μεθαυριανού EuroWorking Group.

Σε χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Δ. Σταμάτη και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη και Εργασίας Γ. Βρούτση, εκτός της πορείας των προαπαιτούμενων, καθορίστηκε η ημερήσια διάταξη του σημερινού Κυβερνητικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν:

Οι 4.000 απολύσεις που αποτελούν υποχρέωση της χώρας μέχρι τα τέλη του έτους. Εκτός των 2.000-2.500 απομακρύνσεων από την ΕΡΤ, στον τελικό αριθμό θα συνυπολογιστούν οι 700 απολύσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες, οι 130 υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν με την κατάργηση του ΤΕΟ, 300 επίορκοι και 500 υπάλληλοι που αποχωρούν για λόγους υγείας.

Επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν οι μικροί και μεσαίοι οργανισμοί του Δημοσίου που απασχολούν από 1-30 εργαζομένους, οι οποίοι θα καταργηθούν με αποτέλεσμα να απολυθούν 200-300 εργαζόμενοι.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ