Ύποπτοι επιθεωρητές του ΥΠΟΙΚ

Ύποπτοι επιθεωρητές του ΥΠΟΙΚ

 

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης βρίσκονται έντεκα επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους διεξάγεται έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Ο εισαγγελέας, Αργύρης Δημόπουλος, έπειτα από αναφορά – καταγγελία που έκανε ο «εγκέφαλος» της μεγάλης κομπίνας, Νίκος Κασιμάτης, διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέλαβαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα ελεγχθεί, μεταξύ άλλων, εάν τελέστηκαν τα αδικήματα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και απιστία σε βάρος του δημοσίου. Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Κασιμάτη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, οι επιθεωρητές (κάποιοι από τους οποίους είναι εν ενεργεία) φέρονται να «έκαναν τα στραβά μάτια» στον έλεγχο περίπου 70 εφοριακών που είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αναμένεται να γίνει και άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους επιθεωρητές, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Η υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ είχε δημοσιοποιηθεί το Νοέμβριο του 2001, όταν έγιναν γνωστές οι έρευνες του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας σε επιχειρήσεις που εμφανίζονταν να εισπράττουν «φουσκωμένα» χρηματικά ποσά ως επιστροφή φόρου.

Όπως διαπιστώθηκε, οι περισσότερες από τις εταιρείες που ελέγχθηκαν, ήταν «φαντάσματα», καθώς αποκαλύφθηκε ότι στις ΔΟΥ προσκομίζονταν εικονικά τιμολόγια είτε με ανύπαρκτες συναλλαγές είτε με δήθεν εξαγωγές.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ