• Φλωρίδης: Οι μαζικοί πλειστηριασμοί θα είναι μια 2η μικρασιατική καταστροφή

  12:10 μμ, Τρίτη 19 Νοε 2013 12:10 μμ, Τρίτη 19 Νοε 2013

  Φλωρίδης: Οι μαζικοί πλειστηριασμοί θα είναι μια 2η μικρασιατική καταστροφή

  Ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την αποπομπή του από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, ενώ σχολίασε την οικονομική και την πολιτική επικαιρότητα.

  «Αυτές είναι αποφάσεις πολιτικές και αυτός που τις παίρνει έχει και το βάρος των αποφάσεων του. Εάν κάνω οποιαδήποτε κρίση, θα θεωρηθεί ότι κάνω αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι υπάρχουν πιο καλοί από μένα και εύχομαι το έργο να συνεχιστεί», σχολίασε για την αποπομπή του και συνέχεια αναφέρθηκε στην επικαιρότητα:

  «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα στην Ελλάδα. Αυτοί που εισηγούνται άλλα πράγματα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πλειστηριασμός. Εμείς τα ζούμε καθημερινά στα δικαστήρια. Μιλάμε για φρικτές καταστάσεις. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό σήμερα και δεν το εμπεδώνουν και αυτά τα τρία άτομα της τρόικας, τα οποία δεν ξέρω τι προελεύσεως είναι τι προσόντα έχουν και τι ψυχική ισορροπία, εδώ υπάρχει πρόβλημα», σχολίασε και συνέχισε:

  «Τα άτομα τα οποία ασκούν δημόσια εξουσία και εν προκειμένω η τρόικα κυβερνά κατά ένα μεγάλο μέρος, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είναι άτομα ψυχικά ισορροπημένα. Εγώ τουλάχιστον σε έναν από αυτούς δεν το έχω δει. Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει να αλλάξουν τα άτομα».

  «Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Από τη βουλή δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος που να βγάζει μαζικά σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και οι τράπεζες έχουν συμμετοχή σε αυτό», σχολίασε με χαρακτηριστικό τρόπο ο κ. Φλωρίδης ενώ σχολίασε και το θέμα της 17 Νοέμβρη.

  «Η δικαιοσύνη δεν έχει άλλη επιλογή. Η κ. Κοτζαμάνη είναι αυτή που χειρίστηκε την υπόθεση της 17 Νοέμβρη και από τότε την συνοδεύουν αστυνομικοί. Στη Χρυσή Αυγή, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Το θέμα είχε πάρει μαζικότητα. Η βία είχε εξαπλωθεί παντού.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα