• "Στις 12 Μαρτίου"

  2:36 πμ, Πέμπτη 01 Μάρ 2012 2:36 πμ, Πέμπτη 01 Μάρ 2012

  Στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup, που θα συνεδριάσει στις 12 Μαρτίου, θα υιοθετηθεί η τελική απόφαση για την επικύρωση του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ο κ.Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια ακρόασής του ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί διότι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι υπουργοί τα αποτελέσματα από το λεγόμενο PSI, δηλαδή το βαθμό συμμετοχής των ιδιωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους.

  Σε ό,τι αφορά το αυριανό Eurogroup, o Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά θα δώσει στο Συμβούλιο μια καταρχήν εικόνα για την πορεία του PSI, καθώς και για το βαθμό εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ενεργειών που έχουν ορισθεί ως προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου προγράμματος, ενώ εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πράξει τα δέοντα και κάλεσε να σταματήσουν οι συνεχείς κριτικές κατά των Ελλήνων και επέμεινε στη θέση του περί διορισμού ενός μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα αναλάβει το έργο της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.

  Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι βασικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν συμφωνήσει στην εφαρμογή του Μνημονίου. Ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ επανέλαβε, ωστόσο, ότι αν μετά τις εκλογές έρθουν στην ελληνική κυβέρνηση πολιτικές δυνάμεις που δεν επιθυμούν την εφαρμογή του Μνημονίου, τότε και η ευρωζώνη δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αποσυρθεί. Εξάλλου, ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος δε ζήτησε ποτέ να υπάρξει μείωση του ελάχιστου μισθού στην Ελλάδα, αλλά άλλες χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ενώ ο ίδιος θα προτιμούσε να δεί μείωση στις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα