Συνωστισμός για το νόμο Κατσέλη

Συνωστισμός για το νόμο Κατσέλη

Τις 80.000 προσεγγίζουν οι αιτήσεις δανειοληπτών για ένταξη στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστό ως νόμο Κατσέλη, δημιουργώντας συνωστισμό στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, που δίνουν ημερομηνία εκδίκασης ακόμη και το 2025!

Ο αριθμός έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς, όταν το αντίστοιχο νούμερο δεν ξεπερνούσε τις 35.000 και αυξάνεται γεωμετρικά καθώς η ανεργία διογκώνεται, παρά τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι τράπεζες και οι οποίες ξεπερνούν τις 800.000.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη ημερίδα από τον λέκτορα στη Νομική Αθηνών κ. Ιάκωβο Βενιέρη, οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, φθάνουν τις 7.600 και το 35% αυτών είναι απορριπτικές ενώ ένα ποσοστό του 65% έχει γίνει αποδεκτό και παραπέμπεται προς εκδίκαση.

Ο αριθμός των προσφύγων από ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, αναμένεται να εκτιναχθεί με την άρση της κατάργησης των πλειστηριασμών, χωρίς την ίδια στιγμή να υπάρχουν κίνητρα για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Πηγή: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ