Αυτά συζήτησαν Στουρνάρας-μικρομεσαίοι

Αυτά συζήτησαν Στουρνάρας-μικρομεσαίοι

 

Με τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα συναντήθηκαν σήμερα οι πρόεδροι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) Νίκος Μυρτάκης.

Σε κοινή ανακοίνωση των φορέων αναφέρεται ότι ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη στήριξή του στον θεσμό των Συνεταιριστικών Τραπεζών, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΤΕ κ. Μυρτάκης ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών για την πορεία της αύξησης κεφαλαίου στις έξι Συνεταιριστικές Τράπεζες και τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σ’ αυτήν.

Το θέμα της ρευστότητας και της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τέθηκε από τους Β. Κορκίδη και Γ. Καββαθά, οι οποίοι και κατέθεσαν προτάσεις για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων σε συνεργασία με τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα, στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία.

Επίσης, τέθηκαν προτάσεις για την αλλαγή του νόμου για τη συμμετοχή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και των φορέων του Δημοσίου στο κεφάλαιο των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ