Πόρισμα για μίζες στο Ανάπτυξης

Πόρισμα για μίζες στο Ανάπτυξης

Πέρυσι είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παίρνουν μίζα. Από τις συνολικές καταθέσεις τους, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2002-2011 οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης θεωρούν ότι δεν δικαιολογείται ποσό 455.000 ευρώ.

Καταθέσεις ύψους 1,3 ευρώ για τα έτη 2002-2011 βρέθηκαν αθροιστικά στους λογαριασμούς δύο εκ των υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης που πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλο δωροδοκίας πριν από έναν χρόνο.

Το «Έθνος της Κυριακής», αποκαλύπτει το πόρισμα των κλιμακίων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που έλεγξαν τα «πόθεν έσχες» των δύο υπαλλήλων, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η προέλευση ποσού συνολικού ύψους 455.000 ευρώ. Μάλιστα, οι ελεγκτές θεώρησαν ως μη βάσιμους τους ισχυρισμούς των δύο υπαλλήλων για την αιτιολόγηση των καταθέσεων.

Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί πειθαρχικός έλεγχος των δύο υπαλλήλων, στην Εισαγγελία Εφετών, για διερεύνηση αξιόποινων πράξεων αλλά και στις αρμόδιες εφορίες για φορολογικό έλεγχο.

Στις αρχές Μαρτίου του 2012, δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που έπαιρναν μίζα ύψους 120.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Αργολίδα, με σκοπό να του δώσουν τα 10 εκάτ. ευρώ που αφορούσαν εγκεκριμένη επιχορήγησή του. Δύο μήνες αργότερα, συνελήφθησαν άλλοι δύο υπάλληλοι που έπαιρναν μίζα 10.000 ευρώ από ξενοδόχο του Ηρακλείου.

Στους υπαλλήλους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για παθητική δωροδοκία και εκβίαση κατ’ επάγγελμα. Μετά τη σύλληψη των επίορκων, ξεκίνησε η έρευνα στο υπ. Ανάπτξης, όπου διαπιστώθηκε πλήθος πλαστών εγγυητικών επιστολών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ