Έλεγχος στο… καρναβάλι

Έλεγχος στο… καρναβάλι

Τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στον καρναβαλικό οργανισμό της Πάτρας από το υπουργείο Εσωτερικών και το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, μετά το σημαντικό έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του οργανισμού. Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε και την εισαγγελία Πλημμελειοδικών, για το ζήτημα του ελλείμματος.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Δημαράς έχει ήδη ζητήσει από όλους τους οργανισμούς του δήμου, γραπτή ενημέρωση και αναλυτικά στοιχεία εσόδων – εξόδων, καθώς και υπολοίπου του ταμείου τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο δήμαρχος Πατρέων ενημερώθηκε χθες από τον πρόεδρο του καρναβαλικού οργανισμού Χάρη Καρκούλια, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες, ότι παρουσιάστηκε σημαντικό έλλειμμα στο ταμείο του οργανισμού, ενώ ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων, σύμφωνα με τον δήμο, δεν ήταν ο προβλεπόμενος από τη νομοθεσία.

Ο Γιάννης Δημαράς ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του οργανισμού, την οποία και ο Χάρης Καρκούλιας δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον δήμο, ο Γιάννης Δημαράς ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ερχόμενη Δευτέρα με θέμα την αποδοχή της παραίτησης του προέδρου του καρναβαλικού οργανισμού και τον ορισμό νέου προέδρου και νέου μέλους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ