Νέα μέτρα ζήτησε ο Βίζερ

Νέα μέτρα ζήτησε ο Βίζερ 

Νέα μέτρα ύψους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ ζήτησε ο πρόεδρος του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, μετά τις χθεσινές συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον Real Fm, ο Κωνσταντίνος Ρομποτής, ο κ. Βίζερ ενημέρωσε τους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα και τις διαπιστώσεις του από το ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα.

Ο Τόμας Βίζερ ανέφερε στους αξιωματούχους ότι χρειάζονται νέα μέτρα για το 2014, ύψους 2,5 έως 3 δισ. ευρώ. Μάλιστα σημείωσε ότι το ζήτημα των νέων μέτρων πρέπει να κλείσει με την κατάθεση του οριστικού κειμένου του προϋπολογισμού, τον Δεκέμβριο. Ο κ. Βίζερ παραπέμπει στις εισηγήσεις της τρόικας αναφορικά με το τι θα περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα.

Επίσης, σύμφωνα με τον Real Fm, ο πρόεδρος του Euro Working Group, διαπίστωσε ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό που ξεκινά από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και συνεχίζει το 201 και το 2016 και για να καλυφθεί αυτό θα χρειαστεί νέο δάνειο που θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο.

Ο Τόμας Βίζερ εκτίμησε επίσης ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν τον Απρίλιο, όπου θα υπάρξει η έκθεση της Eurostat, για την ύπαρξη ή μη πρωτογενούς πλεονάσματος.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ