• Νέος"προφήτης"τύπου Ρουμπινί

  8:59 μμ, Δευτέρα 27 Φεβ 2012 8:59 μμ, Δευτέρα 27 Φεβ 2012

  Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα ενώ η Πορτογαλία θα καταφέρει να μείνει εντός της ζώνης του ευρώ, εκτίμησε ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, στο περιθώριο συνεδρίου που φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

  Όπως είπε ο ίδιος, η οικονομική κατάσταση στην Πορτογαλία δεν είναι τόσο άσχημη όσο στην Ελλάδα. "Η Πορτογαλία πηγαίνει πολύ καλύτερα από την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι βαδίζει προς την καταστροφή αλλά στην καλύτερη περίπτωση έχει μπροστά της μια μακρά και οδυνηρή προσαρμογή", σημείωσε.

  Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, η κατάσταση "δεν είναι τόσο άσχημη όσο στην Ελλάδα αλλά οι αγορές θεωρούν την Πορτογαλία ως τον επόμενο κίνδυνο, για αυτό της ασκούν πιέσεις".

  "Η Πορτογαλία κάνει όσα της ζητούν όσον αφορά την προσαρμογή. Απαιτείται κάποια λιτότητα, όμως καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να μην ζητήσουν περισσότερα μέτρα", υπογράμμισε, κρίνοντας ότι η λύση του προβλήματος εξαρτάται κυρίως από τις επιλογές που θα κάνουν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «Εάν η Γερμανία σταματήσει να επιδιώκει τη λιτότητα και η ΕΚΤ υιοθετήσει μια πολύ ευέλικτη νομισματική πολιτική, η προσαρμογή θα γίνει πιο εφικτή» για τις χώρες που έχουν δεχτεί οικονομική βοήθεια, κατέληξε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα