Ο Χατζηδάκης για το νέο ΕΣΠΑ

Ο Χατζηδάκης για το νέο ΕΣΠΑ

«Το νέο ΕΣΠΑ θα έχει περισσότερες κοινωνικές δράσεις και μάλιστα δράσεις εμπροσθοβαρείς, που θα ξεκινήσουν άμεσα. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε, το 2014-2015 να δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα σε πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε όσο μπορούμε, τον κοινωνικό πόνο».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,  Κωστής Χατζηδάκης, σε εκδήλωση του ΕΒΕΠ με αφορμή την ολοκλήρωση δράσεων κατάρτισης ανέργων-επαπειλούμενων ανέργων βιομηχανικών κλάδων του Πειραιά, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι δεσμεύεται, πρώτον, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν προκειμένου η Ελλάδα να γίνει εξωστρεφής και ανταγωνιστική, για να σταματήσει η ύφεση και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε εργαλείο «που έχουμε για να ανακουφίσουμε την κοινωνία».

Επανέλαβε την εκτίμησή του πως το 2014 μπορεί να είναι η πρώτη θετική χρονιά, η χρονιά όπου θα δούμε τα σημάδια της ανάκαμψης και πρόσθεσε: «ήδη οι επιδόσεις μας ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή χαιρετίζονται διεθνώς και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κοντά.

Ήδη οι διαρθρωτικές αλλαγές αρχίζουν να αποδίδουν η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε όλες τις μελέτες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και διεθνείς επενδυτές όπως η Cosco, η Hewlett Packard, η ΖΤΕ κ.α. εκδηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ