Η Ελλάδα πρώτη στα πρόστιμα

Η Ελλάδα πρώτη στα πρόστιμα

Σταθερά πρώτη η Ελλάδα στα πρόστιμα που επιβάλλει η Κομισιόν για κακή εφαρμογή της ΚΑΠ.

Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της Κομισιόν σε αντίστοιχη ερώτηση που έκανε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, από το 2007 μέχρι σήμερα μας έχουν επιβληθεί 1,3 δις ευρώ, δηλαδή το 26,8% των συνολικών προστίμων για τις 27 χώρες της ΕΕ.

Στην ερώτησή του, ο έλληνας ευρωβουλευτής ζητούσε μεταξύ άλλων, να πληροφορηθεί «ποια είναι τα συνολικά ποσά δημοσιονομικών διορθώσεων/παρακρατήσεων που έχουν γίνει για κάθε κράτος μέλος από το 2007 μέχρι και σήμερα».

Από πίνακα που απέστειλε, αλλά και όπως ρητά επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην απάντηση του ευρωπαίου Επιτρόπου, «ο δημοσιονομικός αντίκτυπος των “διορθώσεων” που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από το 2007 ανέρχεται σε 1.298,3 εκατ. ευρώ». Η Ελλάδα δηλαδή είναι μακράν πρώτη με σχεδόν 1,3 δις ευρώ, με δεύτερη την Ισπανία με 653 εκατομμύρια ευρώ. Όπως μάλιστα φαίνεται και στον πίνακα που επισυνάπτει, το ποσό αυτό αποτελεί το 26,5% των συνολικών “διορθώσεων” που έχουν επιβληθεί στις 27 χώρες της ΕΕ, από το 2007 μέχρι σήμερα.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο ειδικότερα, το ποσό που επιβλήθηκε στην Ελλάδα να επιστρέψει στο πλαίσιο των δημοσιονομικών “διορθώσεων” της περιόδου 2007-2013, αυξήθηκε κατά 136,3 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να καλείται μέσα στα επόμενα έτη να επιστρέψει 529 εκατομμύρια ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ