Γ. Στουρνάρας στο Real.gr: Στό��ος μου η σωτηρία της χώρας

Γ. Στουρνάρας στο Real.gr: Στόχος μου η σωτηρία της χώρας

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Λίγες ώρες μετά την επίσημη στήριξη που του παρείχε ο Πρωθυπουργός δια στόματος Σίμου Κεδίκογλου, ο υπουργός Οικονομικών από το Λουξεμβούργο που βρίσκεται για την σύνοδο του Eurogroup απάντησε με αποκλειστική δήλωση του στο Real.gr στην κριτική που δέχεται κυρίως από κυβερνητικούς βουλευτές.

«Έχω να φέρω σε πέρας ένα συγκεκριμένο καθήκον. Βλέπω μπροστά μου μόνο τη σωτηρία της χώρας. Έχω την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού και αυτό μου φτάνει, μου δίνει κουράγιο και δύναμη» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Real.gr o Γιάννης Στουρνάρας.

Είχε προηγηθεί μπαράζ δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για σύννεφα στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών. Οι χειρισμοί για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης και του ενιαίου φόρου ακινήτων αλλά και το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι σχέσεις του άλλωστε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν ιδιαιτέρως καλές και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών έχει μπει στο στόχαστρο και των «γαλάζιων» βουλευτών. Ωστόσο οι κατηγορηματικές δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού οικονομικών ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα φαίνεται πως δεν έχουν πείσει απόλυτα τους βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Βλέποντας το κλίμα που πήγαινε να δημιουργηθεί ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Σίμο Κεδίκογλου να κάνει δήλωση στήριξης στον Γ. Στουρνάρα. «Τα όσα γράφονται για τον πρωθυπουργό και τον κ. Στουρνάρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο Υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού» ανέφερε η γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το οικονομικό επιτελείο θα δημιουργούσε προβλήματα και στις σχέσεις της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες καθώς όπως έχουν δηλώσει και στο παρελθόν ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι «τον θεωρούν αξιόπιστο συνομιλητή».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο μνημονιακότερος του μνημονίου ο Στουρνάρας»

«Ο μνημονιακότερος των μνημονίων κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τη μη λήψη νέων μέτρων, καθώς ετοιμάζονται νέες περικοπές στις συντάξεις, περαιτέρω συρρίκνωση των τομέων υγείας και εκπαίδευσης καθώς και απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αναξιοπιστία της κυβέρνησης και την αποτυχία του success story», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές εξελίξεις και προσθέτει: «Η δε επιμονή της κυβέρνησης στον υψηλό ΕΦΚ στο πετρέλαιο με τα συνεπακόλουθα τραγικά αποτελέσματα στη θέρμανση των νοικοκυριών, στην ατμοσφαιρική ρύπανση των αστικών περιοχών και στα έσοδα δείχνει και σε αυτή την περίπτωση πόσο παράδοξη και εγκληματική είναι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ