«Να παραμείνει δημόσιο το λιμάνι»

«Να παραμείνει δημόσιο το λιμάνι»

  

Να διατηρήσει ο ΟΛΠ το δημόσιο χαρακτήρα του και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των εκατοντάδων επιχειρήσεων της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με την επανεκκίνηση της ναυπηγικής κι επισκευαστικής βιομηχανίας της Ελλάδας που θα μπορούσε να αποφέρει μέχρι και 8 δισ. ευρώ, ετησίως, στην ελληνική οικονομία, δίνοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, ζήτησε η αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), η οποία επισκέφθηκε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργο Ανωμερίτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία τόνισε στον κ. Ανωμερίτη την ανάγκη να μην δημιουργηθεί κατάσταση μονοπωλίου στο Λιμάνι του Πειραιά, καθώς κάθε διαδικασία πώλησης του συνόλου των μετοχών (74,1%), που βρίσκονται στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ σε έναν αγοραστή, θα μετέτρεπε το κρατικό μονοπώλιο σε ιδιωτικό μονοπώλιο, σχήμα που βρίσκεται έξω από τις αρχές και πρακτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ESPO.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του ΒΕΠ επεσήμανε ότι τυχόν μεταβίβαση της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης σε μία ιδιωτική εταιρεία και μετατροπής της σε ιδιωτικό ναυπηγείο, θα σημάνει το κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων βιοτεχνικών επιχειρήσεων που ασκούν το επιτήδευμά τους στην ελεύθερη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του ΟΛΠ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ