“Κατακτούν” τον Καναδά τα ελληνικά προϊόντα

“Κατακτούν” τον Καναδά τα ελληνικά προϊόντα

Τα ελληνικά αρτοσκευάσματα, προϊόντα ζύμης και ζυμαρικά έχουν σημαντική παρουσία στον Καναδά, με 50% αύξηση της αξίας των εισαγωγών τους την τελευταία τριετία, από 1,9 εκατ. δολάρια Καναδά το 2010 σε 3 εκατ. δολάρια Καναδά το 2013.

Πολλές από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες του κλάδου εξάγουν προϊόντα τους στον Καναδά, ενώ ακόμη και μικρότεροι τοπικοί παραγωγοί έχουν επιτύχει την είσοδό τους στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αυτή αγορά, με εφαλτήριο την ιδιαιτερότητα και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων τους, την απήχησή τους στην μεγάλη ομογενειακή κοινότητα, αλλά και τις ανταγωνιστικές τιμές τους.

Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Οτάβα. Το σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι πολύ καλές προοπτικές εμφανίζει η αγορά των έτοιμων κατεψυγμένων προϊόντων σφολιάτας (που χρειάζονται μόνον ψήσιμο). Η διευκόλυνση των καταναλωτών παραμένει ο κύριος λόγος για την προμήθεια κατεψυγμένων γευμάτων, με επίσης σημαντική την αγορά από καταναλωτές που ζουν μόνοι, την αναζήτηση πρωτότυπων και εξωτικών γεύσεων από καταναλωτές που δεν έχουν την (οικονομική ή για άλλους λόγους) δυνατότητα να πάνε σε εστιατόριο.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ