Σε 2,4 δισ. τα κέρδη από τον TAP

Σε 2,4 δισ. τα κέρδη από τον TAP

 

Σε 2,4 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα άμεσα οικονομικά οφέλη για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP, στη διάρκεια ζωής του έργου και ακόμη 1,5 δισ. ευρώ από έμμεσα προκαλούμενα οφέλη, επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας το Σάββατο στη Φλώρινα, στη διημερίδα με θέμα «Η ανεργία, ως μείζον κοινωνικό πρόβλημα και οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Π.Ε. Φλώρινας για επιχειρηματικές επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

Σημείωσε ακόμη, ότι πέρα από τις θετικές επιπτώσεις κατά την κατασκευή του έργου, με τον αγωγό TAP δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της περιοχής, την εισαγωγή φυσικού αερίου στο μείγμα καυσίμων της Δυτικής Μακεδονίας, με πολλαπλές συνέργειες για την τοπική οικονομία.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης. «Με τη σύμβαση που σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή διασφαλίζουμε πως περίπου 450 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης θα δημιουργηθούν άμεσα. Εξασφαλίζουμε, παράλληλα, πως οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από την τοπική κοινωνία, αλλά και από όσους έμειναν άνεργοι, έχοντας εμπειρία από τη δουλειά στην προηγούμενη εκμετάλλευση» είπε ο υφυπουργός.

Υπογράμμισε, τέλος, τη σημασία κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα από τη ΔΕΗ, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει, με τη βοήθεια της κυβέρνησης, μακροπρόθεσμο δάνειο ύψους 739 εκατ. ευρώ από κοινοπραξία ξένων τραπεζών για τη χρηματοδότησή της, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, γεγονός που αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στις δυνατότητες και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ