• Έγγραφο Στουρνάρα για την αμυντική βιομηχανία

  2:23 μμ, Τρίτη 10 Σεπ 2013 2:23 μμ, Τρίτη 10 Σεπ 2013

  Έγγραφο Στουρνάρα για την αμυντική βιομηχανία

  Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη, αποτυπώνει έγγραφο που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2013.

  Το έγγραφο το οποίο από τα διακριτικά πρωτοκόλλησής του δείχνει να έχει συνταχθεί τον Αύγουστο του 2013, διαβιβάστηκε στη Βουλή μόλις πριν από έξι ημέρες, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη για την ΕΛΒΟ, τη βιομηχανία κορμό για την οικονομία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της χώρας, ως η μοναδική βιομηχανία κατασκευής τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων στην Ελλάδα.

  «Η ελληνική αμυντική βιομηχανία αποτελείται από εταιρείες με ιδιαίτερη οικονομική αλλά και ιστορική σημασία, εθνική συνεισφορά στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, προσφορά στις αμυντικές δομές και δυνατότητες της χώρας, με προοπτικές δυνητικά, μελλοντικής ανάπτυξης», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Στουρνάρας χωρίς να παραλείπει να αναγνωρίσει ότι «η δομή, η διάρθρωση και κυρίως, η συνεχώς ελλειμματική διαχείρισή τους έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα που συνεχώς διευρύνονται».

  «Αναγνωρίζοντας συνεπώς τα προβλήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την ομαλή λειτουργία των εν λόγω εταιρειών, η κυβέρνηση προχωρά σε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης των συγκεκριμένων βιομηχανιών, με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

  Τονίζει ακόμα ότι «το υπουργείο Οικονομικών προχωρά και σε πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των συγκεκριμένων βιομηχανιών, όπως η πρόσφατη κύρωση συμφωνίας σχετικά με το χρέος του Ιράκ, με την οποία διασφαλίζονται, μετά από πολλά χρόνια, οφέλη για τα ΕΑΣ, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο τους».

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα