Λαζαρίδης: Σταθερή βελτίωση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα

Λαζαρίδης: Σταθερή βελτίωση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα

 

Τη βελτίωση του κλίματος στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και τον καταλυτικό ρόλο των εξαγωγικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας σε συνέντευξή του στο CNBC, με την ευκαιρία της παρουσίασης των ελληνικών επιχειρήσεων που γίνεται σήμερα και αύριο στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκανε λόγο για τεράστιο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων (funds) και των ξένων αναλυτών για τις ελληνικές επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι φέτος έχει προγραμματιστεί τριπλάσιος αριθμός ραντεβού με τις 27 εταιρείες που συμμετέχουν στο Roadshow, ενώ και ο αριθμός των αναλυτών που θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τις ελληνικές εταιρείες, το επόμενο διήμερο, έχει διπλασιαστεί.

Τόνισε ότι το ενδιαφέρον αυτό απορρέει από τη σταθερή βελτίωση του ιδιωτικού τομέα, την τελευταία τριετία, στην Ελλάδα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω, κυρίως της μείωσης του κόστους εργασίας. Ανέφερε ότι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις ενισχύουν τη δραστηριότητά τους, αυξάνουν την εξωστρέφειά τους, αποτελώντας το σημαντικότερο παράγοντα για τη βελτίωση της οικονομίας.

Υπογράμμισε, εξάλλου, τα σημαντικά βήματα που γίνονται σε μακροοικονομικό επίπεδο, όπως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ