Στουρνάρας: Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων

Στουρνάρας: Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων

 

 «Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βάζοντας τέλος στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Το ενδεχόμενο αυτό είχε αποκλείσει και το υπουργείο Οικονομικών σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζοντας δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε στον σωστό δρόμο, έχουμε καλύψει τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απέχουμε ακόμη από τον τελικό στόχο. Θα ήταν λάθος να θέσουμε τέτοιο ζήτημα τώρα. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης όπως έχει χαραχθεί από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Οικονομικών», εξηγεί ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην «Καθημερινή».

Επισημαίνει ακόμη ότι «οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης εξισώθηκαν για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο. Αν μειώσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το θέρμανσης, θα ανοίξουμε πάλι ένα παράθυρο στους λαθρεμπόρους. Μπορούμε να εξετάσουμε απλοποίηση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, αλλά όχι μείωση ΕΦΚ. Σημειώνω ότι πέρυσι δεν απορροφήθηκε το ποσό που είχε διατεθεί από τον προϋπολογισμό για επίδομα θέρμανσης» .

 

Πηγή: Καθημερινή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ