Σκληρή στάση υιοθετεί η Φέκτερ προς την Ελλάδα

Σκληρή στάση υιοθετεί η Φέκτερ προς την Ελλάδα

Η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του τρέχοντος μνημονίου δανεισμού της πριν αρχίσει να ελπίζει ότι θα της χορηγηθεί επιπλέον διεθνής βοήθεια, διεμήνυσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, υιοθετώντας σκληρότερη γραμμή πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου στην χώρα.

«Πριν φθάσουμε στην περαιτέρω βοήθεια, ασφαλώς θα απαιτήσω να υπάρξει συμμόρφωση προς τους όρους του (σημερινού προγράμματος)», δήλωσε η Φέκτερ σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Φέκτερ απέφυγε να κάνει σχόλια για το ενδεχόμενο μέγεθος ενός νέου πακέτου δανεισμού της Ελλάδας ωσότου η διεθνής τρόικα των πιστωτών της (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) λάβει στοιχεία από την αξιολόγηση της εκτέλεσης του σημερινού μνημονίου, σημειώνοντας πως η Αθήνα υπολείπεται κατά πολύ του αρχικού στόχου να συγκεντρώσει 50 δισεκ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις που προβλεπόταν να υλοποιήσει.

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας απέφυγε να σχολιάσει την εκτίμηση περί 11 δισεκ. ευρώ, ή να αποκαλύψει εάν η Βιέννη θα αποδεχόταν ή όχι μια ελάφρυνση του κρατικού χρέους της Ελλάδας με τη συμμετοχή του κρατικού τομέα. «Δεν πρόκειται να σχολιάσω επ’ αυτού διότι πρόκειται περί φαντασιώσεων για κάτι το οποίο δεν βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή», είπε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Η Φέκτερ είπε ακόμη ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η κατάσταση φάνηκε να αναστρέφεται στην ευρωζώνη, έστω κι αν ορισμένες χώρες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

«Στην Ιταλία έχουμε ένα μεγάλο χάσμα βορρά/νότου, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Πρέπει να εφαρμοστούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην περίπτωση αυτή για να γεφυρωθεί το χάσμα», υποστήριξε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ