ΒΙΝΤΕΟ-Ο Κομνηνός για τα «ληγμένα»

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Κομνηνός για τα «ληγμένα»

 

«Δεν πρόκειται για ληγμένα», διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1», σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση ότι, από 1ης Σεπτεμβρίου, θα επιτρέπονται οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης διατηρησιμότητας», κάτω από συγκεκριμένους όρους, όπως προβλέπεται από τους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) που αποτελούν μετεξέλιξη του Αγορανομικού Κώδικα.

«Μιλάμε για μία ρύθμιση που ισχύει εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια στην Ελλάδα και άλλα τόσα στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε ο κ. Κομνηνός, υπογραμμίζοντας ότι ισχύει για προϊόντα τα οποία δεν χαλάνε, δεν είναι ευαλλοίωτα.

Αντίθετα, όπως ανέφερε, τα προϊόντα που είναι ευαλλοίωτα, όπως το γάλα και το κρέας, αμέσως μόλις λήγουν, καταστρέφονται επιτόπου ή επιστρέφονται.

«Μιλάμε για προϊόντα που έχουν μία προτεινόμενη ημερομηνία λήξης, ενώ ο προμηθευτής που τα παράγει, μπορεί να προτείνει κάποιον μήνα μέσα στον οποίο μπορούν να καταναλωθούν και θα μπορούν να συνεχίζουν να πωλούνται κατά μία εβδομάδα ακόμη», δήλωσε ο κ. Κομνηνός.

Προς όφελος του καταναλωτή, όπως είπε, τα προϊόντα πρέπει να είναι σε ξεχωριστό ράφι και πρέπει να έχουν διαφορετική τιμή, για να μπορεί να τα διακρίνει ο καταναλωτής πολύ πιο εύκολα.

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ