Καρβούνης: Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται έως το 2014

Καρβούνης: Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται έως το 2014

 

Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας χρηματοδοτείται πλήρως ως τα μέσα του 2014 και οι εταίροι μας θα εξετάσουν κάθε περαιτέρω βοήθεια αν κριθεί αναγκαία, όπως δεσμεύτηκαν πέρυσι, δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, σημειώνοντας ότι η πρόταση Σόιμπλε για τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μετά το 2014, «θα μπορούσε να είναι μια λύση», εφόσον υπάρξουν οικονομικές ανάγκες.

Χαρακτήρισε δε «ανυπόστατα» τα περί πιέσεων της τρόικας για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει πολλές υποθετικές συζητήσεις σχετικά με την πορεία του ελληνικού οικονομικού προγράμματος και ειδικότερα με το κενό χρηματοδότησης και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Καρβούνης απάντησε:

«Η τελευταία αποστολή της Τρόικας διαπίστωσε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας χρηματοδοτείται πλήρως μέχρι τα μέσα του 2014 και η επόμενη αποστολή της, που αναμένεται το φθινόπωρο, θα αξιολογήσει περαιτέρω την κατάσταση.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεσμεύτηκαν πέρυσι να εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, εφόσον κριθούν απαραίτητα, όταν η Ελλάδα επιτύχει ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα – πράγμα το οποίο αναμένουμε να γίνει ήδη φέτος. Αυτή η δυνατότητα περαιτέρω βοήθειας εξαρτάται, φυσικά, από την πλήρη εφαρμογή όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Για αυτόν το λόγο θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και τις προσπάθειές μας στο τρέχον οικονομικό πρόγραμμα, έχοντας τη διαβεβαίωση ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να λάβουμε περαιτέρω βοήθεια, εφόσον χρειαστεί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ