“Το 2014 θα εξετάσουμε το ελληνικό πρόγραμμα”

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ:Μέσα του 2014 θα εξετάσουμε το ελληνικό πρόγραμμα

 

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας στα μέσα του επόμενου χρόνου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους. 

“Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να δούμε στα μέσα του 2014 πού βρισκόμαστε, ποιες είναι οι συνθήκες και αν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί”, είπε.

Σημειώνεται ότι χθες ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε για πρώτη φορά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Ο Κοτχάους απέρριψε εκτιμήσεις ότι τα σχόλια του Σόιμπλε αντιπροσωπεύουν αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης.

Ο κ. Κότχαους είπε ότι Γερμανία δεν γνωρίζει να διεξάγονται οποιεσδήποτε συζητήσεις για το πώς θα διαρθρωθεί ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

“Δεν γίνονται πουθενά συζητήσεις, απ’ ό,τι γνωρίζω, για το πώς θα μπορούσε να διαρθρωθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης”, ανέφερε χαρακτηριστικά προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ