ΔΝΤ: Την Δευτέρα αποφασίζει για τη δόση

ΔΝΤ: Την Δευτέρα αποφασίζει για τη δόση

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει την Δευτέρα 29 Ιουλίου για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης του 1,78 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Επίσης, σε έκθεσή του για την κατάσταση στην ευρωζώνη, το ΔΝΤ επαναλαμβάνει ότι επιτεύχθηκε “σημαντική πρόοδος” στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τις μειώσεις στις αποζημιώσεις και στη φορολογική επιβάρυνση, καθώς και την ψήφιση νόμου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και των υπηρεσιών μεταφοράς και ενέργειας.

Σε άλλη ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες που προβάλλονται συνεχώς ότι αναμένεται το ΔΝΤ να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο κάποια στιγμή σύντομα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πως το ΔΝΤ λειτουργεί σε “πλήρη συνεργασία” με τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Στο μεταξύ, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ η νέα έκθεση του Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ