Ντράγκι: Θα αυξηθούν τα “κόκκινα” δάνεια

Ντράγκι: Θα αυξηθούν τα “κόκκινα” δάνεια

 

Την εκτίμηση ότι θα αυξηθούν τα “κόκκινα” δάνεια στην Ελλάδα εξέφρασε ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, σε διάλογο που διεξήχθη στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ερωτώμενος από τον Νίκο Χουντή εάν τον ανησυχεί το φαινόμενο της αύξησης των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα, απάντησε:

“Στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες αναμένεται να αυξάνεται ο ρυθμός των μη εξυπηρετούμενων, κόκκινων, δανείων, και με την ύφεση εξακολουθεί αυτό να εντείνεται. Τα στοιχεία όμως που έχουμε είναι ότι μέχρι τώρα έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες δράσεις σε θέματα νομισματικής πολιτικής”.

“Συνεχίζουν και οι ομόλογοι μας να παρακολουθούν την κατάσταση, αλλά δεν έχουμε νέα ενημέρωση σήμερα για την κατάσταση της υγείας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στην παρούσα φάση”, πρόσθεσε ο κ. Ντράγκι.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, απέφυγε να σχολιάσει το κρίσιμο ερώτημα του “τι θα συμβεί εάν συνεχιστεί ο ρυθμός της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα”.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το γεγονός ότι ο κ. Ντράγκι απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα του Νίκου Χουντή προκάλεσε την παρέμβαση της Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Σάρον Μπόουλς, η οποία του υπενθύμισε ότι δεν είχε απαντήσει πλήρως την ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ