Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας

 

Tη διαβεβαίωση ότι με τη σημερινή απόφαση του Eurogroup δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι οι ελληνικές αρχές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, έδωσε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, επεσήμανε ότι οι εταίροι περιμένουν από την Ελλάδα να τηρήσει τα προαπαιτούμενα τις επόμενες μέρες, υιοθετώντας το πολυνομοσχέδιο και τις νομοθετικές πράξεις για την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα και τις μεταρρυθμίσεις. Διαβεβαίωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη τους από τα ελληνικά ομόλογα, ενώ ερωτηθείς γιατί το συνολικό ποσό είναι 6,8 δισ. ευρώ, ενώ γίνονταν λόγος για 8,1 δισ. ευρώ, απάντησε ότι “εμείς βαδίσαμε σε σχέση με τα συμφωνηθέντα και αυτά που προβλέπει το πρόγραμμα”.

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν διαφαίνεται χρηματοδοτικό κενό στο ορατό μέλλον για την Ελλάδα και πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο στα τέλη του 2014, θα βρεθούν τρόποι αντιμετώπισής του.

Σχετικά με την εκκρεμότητα που υπάρχει με το χαρτοφυλάκιο ομολόγων ελληνικού δημοσίου που κατέχουν κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης είπε ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ αφού αναφέρθηκε στα 3 δισ. ευρώ που θα δοθούν στην Ελλάδα από τον Μηχανισμό και τα 2 δισ. ευρώ σε επιστροφές κερδών, σημείωσε ότι με τη δόση του Ιουνίου 3,3 δισ. ευρώ έχουν χορηγηθεί στη χώρα μας τα 131 από τα συνολικά 145 δισ. ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ