Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο

Την πεποίθηση ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα προχωρήσουν σήμερα με το ζήτημα της Ελλάδας εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι πολύ συγκεκριμένη και ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «πιστεύω ότι το Eurogroup θα προχωρήσει σήμερα με την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η αξιολόγηση της τρόικας, αποτελεί τη βάση για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στο ζήτημα της Ελλάδας.

Τέλος, η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ ανέφερε ότι αναμένει από το σημερινό Eurogroup να συμφωνήσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. Παράλληλα, η Μ. Φέκτερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα εργάζεται για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που συνοδεύουν τη δόση.

Ερωτηθείσα αν η βοήθεια θα εκταμιευθεί σε μικρότερα τμήματα, η Μ. Φέκτερ απάντησε ότι δεν είναι ακόμα σαφές, τάχθηκε ωστόσο υπέρ της καταβολής ολόκληρης της δόσης εντός του Ιουλίου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ