• Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

  10:35 μμ, Τετάρτη 26 Ιουν 2013 10:35 μμ, Τετάρτη 26 Ιουν 2013

  Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

  Πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα παρατείνεται μέχρι και την 30η Αυγούστου.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

  Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,

  για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

  για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

  για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

  για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

  και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

  Η ανακοίνωση της παράτασης για τα νομικά πρόσωπα

  Όσον αφορά στην παράταση για τα νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών

  "Παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.)"

  "Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις δ΄ , ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1)", αναφέρει το υπ. Οικονομικών στην ανακοίνωσή του.

  Θεοχάρης: Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου

  Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης είχε ανακοινώσει μέσω twitter μετά από καταιγισμό ερωτήσεων, ότι θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Βέβαια η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ήταν κάπως διαφοροποιοιημένη σε σχέση με τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα