Καλέ!Πες κάτι στον Σόιμπλε

Την αισιοδοξία της ότι θα βρεθεί τελικά λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας εκφράζει με σημερινό της δημοσίευμα η Il Messaggero. «Είμαστε κοντά σε συμφωνία για την Ελλάδα», υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα και προσθέτει:

«Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν πιο μαλακή, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία με τους πρωθυπουργούς Μ. Μόντι και Λ. Παπαδήμο. Δήλωσε πως έχει επίγνωση του ότι η χρεωκοπία της Ελλάδας πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία».

Σύμφωνα πάντα με την Il Messaggero κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Λούκα Παπαδήμο και Μάριο Μόντι, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να τους είπε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω τον Σόιμπλε». Στο σχετικό ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι αυτή την φορά ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δεν επανέλαβε την άποψη του «ότι οι θυσίες που ζητούνται από την Ελλάδα είναι υπερβολικές», για να μην προκαλέσει εκνευρισμό στη Μέρκελ.

Η ιταλική εφημερίδα υπογραμμίζει ακόμη ότι «το Βερολίνο, το Παρίσι και η Ρώμη, θα έβλεπαν ευνοϊκά τη δημιουργία μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών και στην Ελλάδα, που να έχει, ως σημείο αναφοράς, την κυβερνητική εμπειρία του Μάριο Μόντι».

Πηγή: ΑΠΕ  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ