Morgan Stanley: Η Ελλάδα θα αποφύγει τις εκλογές

Morgan Stanley: Η Ελλάδα θα αποφύγει τις εκλογές

Η Ελλάδα μάλλον θα αποφύγει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, εκτιμά σε ανάλυσή της η Morgan Stanley, στον απόηχο των εξελίξεων μετά την απόφαση Σαμαρά για την ΕΡΤ.

Το μεγαλύτερο εμπόδιo στην προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, είναι oι αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, εκτιμούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. Σημειώνει παράλληλα ότι η πολιτική αβεβαιότητα έχει αυξηθεί και θα μπορούσε να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα  βραχυπρόθεσμα.

Πάντως ο οίκος αναγνωρίζει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να βελτιώσει με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου, τις δομικές ανισορροπίες που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία, διαδικασία η οποία αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει σε οικονομική σταθεροποίηση στα τέλη του 2013 κι ενδεχομένως στην ανάπτυξη το 2014.

Εφικτό ένα νέο haircut

Όσον αφορά τη συζήτηση περί νέου haircut στο ελληνικό χρέος, η Morgan Stanley εκτιμά ότι αν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2013 και εφαρμόσει παράλληλα τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις, τότε είναι πιθανή μια αναδιάρθρωση του χρέους που κατέχει ο δημόσιος τομέας, το λεγόμενο OSI.

Αν αποφασιστεί το OSI ή αν προκύψουν ευχάριστα νέα για την ανάπτυξη, η Morgan Stanleyενδεχομένως να προχωρήσει στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τις τιμές των ελληνικών ομολόγων.  Το βασικό σενάριο του οίκου, προβλέπει ότι το «καλάθι» των ελληνικών ομολόγων θα διαμορφωθεί στην τιμή των 52,5 σεντς, στα τέλη του 2013.

 

Πηγή: bankingnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ