Οι σκέψεις του Σόιμπλε για την Ελλάδα

Οι σκέψεις του Σόιμπλε για την Ελλάδα

Την Ελλάδα και την Πορτογαλία επιθυμεί να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα δανεισμού επιχειρήσεων από γερμανικές κρατικές τράπεζες ο Β. Σόιμπλε.

Την Ελλάδα και την Πορτογαλία – και όχι μόνο την Ισπανία – επιθυμεί να συμπεριλάβει στο σχέδιο χορήγησης δανείων από κρατικές τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σόιμπλε επιθυμεί την χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων(«start up») και στην Πορτογαλία η κρατική γερμανική τράπεζα επενδύσεων KfW έχει ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις για την ίδρυση μιας αντίστοιχης τράπεζας. Στην Ελλάδα, επισημαίνεται, είχαν γίνει ανάλογες συζητήσεις πριν από δύο χρόνια, αλλά χωρίς επιτυχή κατάληξη.

Το σκεπτικό του σχεδίου, αναφέρεται στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, είναι υγιείς επιχειρήσεις του Νότου να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνότερο δανεισμό, καθώς ως τώρα δανείζονται με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια, αν και οι τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ με ιστορικά χαμηλά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ