ΒΙΝΤΕΟ-Βαρουφάκης: Γιατί είχα πει ότι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ

ΒΙΝΤΕΟ-Βαρουφάκης: Γιατί είχα πει ότι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ

Τους λόγους για τους οποίους είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

«Είχα δηλώσει τον Ιούνιο ότι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχα πει ότι ο μόνος τρόπος για να το καταφέρω είναι να μη διαβάσω το οικονομικό του πρόγραμμα γιατί διαφωνούσα», είπε ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ωστόσο, πρόσθεσε, «δε νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει οικονομικό πρόγραμμα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει μιλήσει με ανθρώπους του κόμματος και όπως τόνισε «σε κάποια πράγματα έχουμε συμφωνήσει, σε κάποια έχουμε διαφωνήσει».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχει βελτιωθεί αλλά και οι συνθήκες έχουν αλλάξει».

«Στην ΕΕ επικρατεί η κομματική γραμμή κάτι που θα οδηγήσει στη διάσπαση της Ευρώπης. Η Ευρωζώνη χρειάζεται μία κυβέρνηση, από οποιαδήποτε χώρα που να είναι αποφασισμένη να μείνει στο ευρώ και να πει όχι σε αυτή την ασκούμενη πολιτική. Θεώρησα ότι ο Τσίπρας ήταν κοντά σε αυτό», επεσήμανε ο οικονομολόγος.

Αναφορικά με την οικονομική πορεία της Ελλάδας, εκτίμησε ότι «θα έχουμε μία συνεχή επιβραδυνόμενη ανατροφοδότηση της ύφεσης».

«Ο ρυθμός της ύφεσης μειώνεται και αυτό είναι πολύ καλό. Αλλά από την άλλη μεριά όταν ένας ασθενής οδεύει προς το θάνατο, ο ρυθμός συρρίκνωσής του ελαχιστοποιείται λίγο πριν πεθάνει», πρόσθεσε. 

 

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ