Επίσκεψη της ILO στην ΕΣΕΕ

Επίσκεψη της ILO στην ΕΣΕΕ

 

Κλιμάκιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, ILO, πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στα γραφεία της ΕΣΕΕ και είχε συνάντηση με μέλη των Προεδρείων της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Η συνάντηση είχε ως θέμα την προετοιμασία της διημερίδας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στην Αθήνα στις 25 και 26 Ιουνίου 2013.

Κατά την συζήτηση, καταγράφηκαν οι άξονες που θα αναπτυχθούν το συνέδριο του ILO στην Αθήνα, οι οποίοι κατά σειρά έχουν ως εξής:

1.            Ενίσχυση της απασχόλησης στις Μμε επιχειρήσεις.

2.            Σχεδιασμός προγραμμάτων για τα νοικοκυριά χωρίς ούτε ένα εργαζόμενο.

3.            Ενίσχυση των εισοδημάτων και καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

4.            Σύνδεση εκπαίδευσης και κατάρτισης με την απασχόληση.

5.            Κοινωνική οικονομία.

6.            Κοινωνικός διάλογος στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας χαιρέτισαν το γεγονός ότι στην προμετωπίδα του ILO τίθεται η ενίσχυση της απασχόλησης στις ΜΜΕ, καθότι αυτές αναγνωρίζονται ως ο κατεξοχήν πυλώνας για την καταπολέμηση της ανεργίας.  Θύμισαν για μία ακόμη φορά ότι τα εξωπραγματικά μεγέθη ανεργίας που πλήττουν την Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν αν δεν υπάρξει στην χώρα εθνική στρατηγική ανάπτυξης και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη για μία ουσιαστική εξ’ υπαρχής ανοικοδόμηση του κοινωνικού διαλόγου στο χώρο της εργασίας, ο οποίος έχει στην ουσία ακυρωθεί με τις παρεμβάσεις στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τέλος, αναφέρθηκαν για μία ακόμη φορά στην δυσμενή οικονομική συγκυρία που αναγκάζει το ILO να επισκέπτεται τόσο συχνά τη χώρα μας και επεσήμαναν ότι η επιχειρηματικότητα έχει πληγεί βαρύτατα από την κρίση και αντίστοιχα έχουν πληγεί και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ